Author Topic: Local app working on pc but not on laptop through wifi  (Read 406 times)

tmkelly1

  • Newby
  • *
  • Posts: 3
Local app working on pc but not on laptop through wifi
« on: February 02, 2020, 12:15:23 PM »
The videos were a great help in setting up the local app and creating the ip address' to work. I'm hard wired to the wireless router with both my pc and the classic 150's (2), and it all worked well. But my laptop which is on the wifi doesn't see the 150's on the local app.
I can log into the router and see them as clients, but the local app remains blank on the laptop.
Any suggestions?



ClassicCrazy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2393
Re: Local app working on pc but not on laptop through wifi
« Reply #1 on: February 02, 2020, 12:43:27 PM »
Do you have the classics as dhcp or static ?
You can only have one thing logged in to  classic at a time.  Is there another computer logged in on Local App ?  Or an android ?

Make sure everything else is logged off .
Go into Local Status App on your wireless computer and the configure settings and try checking and unchecking the auto discover Classics or try putting in the ip address you see on router.

Just some things to try

Larry
system one
Classic 150 , 5s4p  Kyocera 135watt , 12s Soneil 2v 540amp lead crystal for 24v pack , Outback 3524 inverter
system two
Classic 150 ,5s 135 watt Kyocero , 16s Calb 100AH LiFePO4 , Outback VFX 3648 inverter
system three
Midnite KID MPPT 24 DC in to  12 volt AGM batterie

tmkelly1

  • Newby
  • *
  • Posts: 3
Re: Local app working on pc but not on laptop through wifi
« Reply #2 on: February 28, 2020, 05:54:41 PM »
thanks,
only one device at a time, laptop just doesn't seem to get it.
but I'll try those ideas, thanks

mike90045

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 764
    • The Ranch (via facebook re-direct)
Re: Local app working on pc but not on laptop through wifi
« Reply #3 on: February 28, 2020, 08:18:25 PM »
Odd.  I have my classic 200, set to a fixed IP, wired to a wifi router.  My win 8 Laptop is 300feet away, and I have the LA set to look at the fixed IP.  Been working fine since first set up.   Also can access it via LA on android phone in the power shed, via wifi, works fine there too.   

  LA will only work with 1 master device, so start with no computer connected to it, limited to 1 computer/android phone
« Last Edit: February 29, 2020, 02:15:04 AM by mike90045 »
http://tinyurl.com/LMR-Solar

Classic 200| 2Kw PV, 160Voc | Grundfos 10 SO5-9 with 3 wire Franklin Electric motor (1/2hp 240V 1ph )| Listeroid 6/1, st5 gen head | XW6048 inverter/chgr | midnight ePanel & 4 SPDs | 48V, 800A NiFe battery bank | MS-TS-MPPT60 w/3Kw PV

ClassicCrazy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2393
Re: Local app working on pc but not on laptop through wifi
« Reply #4 on: February 28, 2020, 11:20:10 PM »
thanks,
only one device at a time, laptop just doesn't seem to get it.
but I'll try those ideas, thanks

Maybe try uninstalling the Local App and reinstall it again.

Larry
system one
Classic 150 , 5s4p  Kyocera 135watt , 12s Soneil 2v 540amp lead crystal for 24v pack , Outback 3524 inverter
system two
Classic 150 ,5s 135 watt Kyocero , 16s Calb 100AH LiFePO4 , Outback VFX 3648 inverter
system three
Midnite KID MPPT 24 DC in to  12 volt AGM batterie

KyleM

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 144
Re: Local app working on pc but not on laptop through wifi
« Reply #5 on: March 03, 2020, 07:10:41 PM »
The Classic piggybacks off port 80 which is a port normally used in browsing web pages.

If you have your laptop antivirus settings set to high security, it might be blocking the Classic's signal.   

If you are in a place that is secure, try turning your security preferences to the minimum choice and try again.


-Kyle